OPEN VAN 12 TOT 17 UURr

Hein VandervoortSinds Hein Vandervoort afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag is hij actief als kunstschilder en docent schilderen. Zijn werk bestaat uit enerzijds kleurrijke schilderingen van groot formaat op linnen, anderzijds kleine, monochrome – vaak zwart-wit – paneeltjes.
Foto’s zijn regelmatig het uitgangspunt voor zijn schilderijen. In eerste instantie heb je de indruk dat je naar de weergave van de realiteit staat te kijken, maar als je langer kijkt, ga je zien dat zijn creaties eerder figuratief zijn. Wel gebaseerd op de wereld om ons heen maar door kleurstelling en compositie dermate vertekend dat er sprake is van suggestie van realiteit. Wat opvalt in zijn recente werk is dat hij niet een volledig, gedetailleerd tafereel laat zien maar zich juist concentreert op een uitsnede daarvan. Zo vult een enkele lamp een doek van 130*100 cm. Hij gebruikt daarbij slechts een klein aantal tinten rood met wat wit voor enige contrastwerking. Dit alles zorgt voor een bijzondere ervaring. Het heeft wel iets van een stilleven of een still uit een speelfilm. Niet de lamp geeft licht, het doek als geheel wel.
Zijn kleine paneeltjes, ter grootte van een ruim uitgevallen ansichtkaart, ademen de zelfde sfeer. Bewust monochroom gehouden, altijd een uitsnede en raadselachtig. Met name dit kleine formaat zorgt voor vragen, verwondering en mysterie.
Hein Vandervoort woont en werkt in Lisse.

Te leen of te koop

BEDSIDE LIGHT
€ 300,00 /
€ 6,50
HER DAD TOOK THIS PHOTO THE DAY BEFORE
€ 300,00 /
€ 6,50
EXERCISE III
€ 300,00 /
€ 6,50
Lamp V
€ 2.700,00 /
€ 24,50

Momenteel niet beschikbaar werk

Lamp XIII
€ 2.700,00 /
€ 24,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet