open van 12 tot 17 uur

Susana Mulas LastraDe in Madrid geboren Susana Mulas Lastra studeert in 2018 af aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. Zij is oorspronkelijk ecoloog van beroep. Dit bepaalt in hoge mate de manier waarop zij de natuur waarneemt. “De schoonheid van de verborgen natuur vormt de basis van mijn werk en vanuit die schoonheid wil ik aandacht vragen voor deze kwetsbare natuur.” Alsof zij in een laboratoriumsituatie de microscoop hanteert op zoek naar details zoomt zij op papier in op minuscule organismen. Zo ontstaat een kleurrijke fantasiewereld, een uitvergrote wereld van gedetailleerde vormen en patronen die verbinding zoeken met elkaar en hun omgeving, zoals in een ecosysteem. Een tekening is op die manier ook méér dan alleen lijnen, punten en vlakken op een stuk papier. Ook op papier is sprake van een systeem, waarin alle elementen met elkaar te maken hebben en losse elementen uiteindelijk een eenheid vormen.
“Hoe kijken we naar onze planeet? Hoe verhouden we ons tot de natuur om ons heen? We moeten weer leren kijken naar de natuur om onze relatie daarmee te herstellen. Maar ook al kijken we goed, er is een deel van de natuur dat onze ogen niet kan zien. Deze onzichtbare organismen interesseren me enorm, in het bijzonder het fascinerend leven in het water. Ik ben gefascineerd door hun schoonheid, mysterie en belang voor het leven. Dat wil ik met mijn tekeningen aan anderen overbrengen.”
In haar laatste werk kijkt ze naar onze planeet als moeder-vrouw, kwetsbaar en tegelijkertijd vol kracht. Zij probeert overeenkomsten te vinden tussen de vrouwelijke organen en microscopische organismen. Op deze manier creëert zij nieuwe organismen, waarin wat we zien niet is wat het lijkt te zijn.
Susana Mulas Lastra woont en werkt in Heiloo.

Momenteel niet beschikbaar werk

Zonder titel
€ 830,00 /
€ 11,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet