OPEN VAN 12 TOT 17 UURr

Madeleine LeddyVanuit Amsterdam verhuist zij als ze twee jaar oud is met haar moeder naar Nederlands-Indië, waar haar vader dan woont. In 1950 keren zij terug naar Nederland en komen zij in Alkmaar terecht.
Op het Murmellius Gymnasium krijgt zij tekenles van de bekende kunstenaar Karel Colnot. Hoewel zij diep in haar hart wel weet dat kunst haar liefde is, gaat zij op haar achttiende psychologie studeren in Amsterdam. Van colleges volgen komt niet zo veel tijdens het eerste jaar. De vrijheid van het studentenleven past uiteindelijk beter bij een opleiding aan de Kunstnijverheidsschool, de latere Rietveld Academie. Figureren bij de Nederlandse Opera en studentencabaret combineert zij moeiteloos met de opleiding Vrije Grafiek.
Na deze opleiding studeert zij nog vijf jaar filosofie. De ‘grote vragen des levens’, zoals zij zelf zegt, zorgen voor de noodzakelijke diepgang in haar werk. Abstract, figuratief of realistisch… steeds weer is zij in staat het mysterie van het bestaan aan te raken in grafisch werk of met gemengde technieken. ‘Een definitief antwoord kan ik natuurlijk niet geven, die pretentie heb ik niet, en dat hoeft ook niet.’
Madeleine Leddy woont en werkt in Alkmaar.

Te koop op deze website

Aardbeienspinazie ?.. -oningelijst-
prijs: € 50,00

Momenteel niet beschikbaar werk

Letting one's ears down...
€ 360,00 /
€ 8,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet