OPEN VAN 12 TOT 17 UURr

Alie KalverdaAlie Kalverda (1954) woont lang in Alkmaar. Daar doet zij de tweejarige opleiding ruimtelijke vormgeving bij Crejat, en aansluitend een derde verdiepingsjaar. De opleiding blijkt een ontdekkingsreis voor haar en resulteert in het volgen van diverse workshops in steen bewerken en snijden in beton.
Bij toeval komt zij als werkmeester te werken bij bronsgieterij ‘de Hooischuur’ en leert daar in de praktijk het vak. Zo dicht bij het vuur gaat zij steeds meer boetseren en giet daar bijna 20 jaar zelf haar beelden.
Tegenwoordig bouwt Alie haar werk uit klei, figuratief en vol symboliek. Vanuit wat zij ziet of wat zij ervaart en dat alles het liefst met een knipoog. Haar beelden zijn figuratief en neigen naar surrealisme. Zij laat zich inspireren door het dagelijkse leven en verwerkt zo haar verwondering, liefde en soms agressie. Het werken in was betekent voor haar grenzeloze mogelijkheden, in klei ervaart zij beperkingen. Karakteristiek voor haar stijl zijn de uitgerekte beelden. Een paard of koe lijkt wel op stelten te lopen. Dali is hierin duidelijk haar inspiratiebron.
Alie Kalverda woont en werkt in Heemskerk.

Momenteel niet beschikbaar werk

Paaldanser homo
€ 1.350,00 /
€ 15,50
Paaldansers homo II
€ 1.500,00 /
€ 15,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet