open van 12 tot 17 uur

Marija IlicMarija Iliæ (1959-2011) groeit op in Belgrado en volgt haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Belgrado. Sinds 1983 werkte zij als autonoom kunstenaar en nam zij deel aan tal van exposities in voormalig Joegoslavië. Tevens exposeerde zij in Italië, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Hongarijë, Bulgarijë, Engeland, Canada en Japan.
In 1993 kwam Marija Iliæ naar Nederland en vestigt zich in Alkmaar waar zij haar werk voortzet. Zij was een gedreven kunstenaar die haar vak serieus benaderde. Serieus, maar ook met een zekere speelsheid. Dit is te zien aan de motieven in haar werk, die zij zowel aan de fresco's van Giotto ontleende als aan het bekende 'Memory Game'. Grafiek was voor haar pure fascinatie; zij durfde te experimenteren en beheerste vele grafische technieken.
Marija Iliæ is altijd haar eigenzinnige weg blijven volgen ongeacht het land waar zij zich bevond. Zij heeft een enorm oeuvre nagelaten, van een kwaliteit die kenmerkend is voor het hoge niveau van de Zuid-Europese grafische kunst.

Te leen of te koop

Een koninklijk cadeau
€ 167,00 /
€ 6,50
Z.t. - Ode aan De Hout
€ 150,00 /
€ 6,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet