open van 12 tot 17 uur

gescher + broskyLOET GESCHER + JUULKE BROSKY maken producten van materialen die oorspronkelijk een andere bestemming hebben gehad, zoals tassen van banner-materiaal of touw van petflessen en onderzetters van marmoleum.
Sieradenontwerpster LOET GESCHER werkt het liefst met ‘materiaal dat overblijft’, zoals doppen, lege flessen en tubes, lege stiften, deksels, banners, elpees en marmoleum. Voor haar sieraden deed Gescher een uitvoerige studie naar het materiaal plastic. Haar werk is verrassend, grappig, kleurrijk en eigenwijs. Geschers sieraden zijn te zien en te koop in galeries en museumwinkels. “Plastic is ontzettend veelzijdig materiaal. Eindeloze kleurencombinaties zijn mogelijk, soms neemt plastic licht op, soms weerkaatst het licht. Plastic kan onbuigzaam zijn of juist flexibel. Het is te vervormen en zelf te kleuren. Door plastic te combineren met edelsmeden kan ik dingen ontwerpen zoals bepaalde schakelingen en sluitingen die met één materiaal niet mogelijk zouden zijn. Kortom, plastic is geweldig materiaal waar ik graag mijn signatuur aan ontleen.”
In Maastricht heeft zij een atelier in ‘Het Werkgebouw’, een open en laagdrempelige locatie die ‘bewoond’ wordt door sociale ondernemers die gezamenlijk voor een goede sfeer zorgen. “Het is leuk en leerzaam om te zien hoe de andere kunstenaars en ontwerpers werken. Ik ontwerp graag samen met mensen uit andere disciplines en doe dat dus ook regelmatig, zoals nu met Juulke Brosky.

JUULKE BROSKY is grafisch vormgever en één van de oprichters van het Werkgebouw. Ze was net voor zichzelf begonnen en vroeg zich af hoe haar ideale werkplek eruit moest zien. Het Werkgebouw is precies geworden wat ze toen bedacht: een omgeving met kruisbestuiving, zonder hokjes. “Levendigheid, zichtbaarheid, openheid, mensen met verschillende achtergronden, handwerk én denkwerk, ambacht en maatschappelijke betrokkenheid, waren de zaken die mijn ideale werkplek typeerden. Het is gelukt om dat in de praktijk te brengen. Hier zit niet zomaar een groep ondernemers bij elkaar. In het Werkgebouw is letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuwe dingen, ruimte om samen te ontdekken, om te dromen en die dromen vervolgens waar te maken.”
gescher + brosky wonen en werken (in het Werkgebouw) in Maastricht.

Te koop op deze website

Schoudertas - Festival: Park City Live - rood
prijs: € 40,00
Schoudertas - Film: Vintage Sleep
prijs: € 40,00
Handtas - Film: Paradise Suite
prijs: € 40,00
Handtas - Film: Wintersleep
prijs: € 40,00
Waaiertas - Festival: Parc City Live
prijs: € 60,00
Shopper - Film: American Honey
prijs: € 50,00
Shopper
prijs: € 50,00
Schoudertas
prijs: € 40,00
Schoudertas
prijs: € 40,00
Handtas
prijs: € 40,00
Waaiertas - groen
prijs: € 60,00
Shopper Tas - Film: While We're Young
prijs: € 50,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet