OPEN VAN 12 TOT 17 UURr

Arjan van ArendonkWat direct opvalt aan de schilderijen van Arjan van Arendonk (1957) is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond. Aan bestaande dingen iets toevoegen, is zijn grote drijfveer. Zo ontstaat min of meer automatisch een nieuwe, onverwachte interpretatie. Het industriële materiaal wordt getransformeerd tot een uniek kunstwerk.
“In elke stof zitten wel duizend schilderijen”, aldus de kunstenaar. De structuur van het materiaal, de gebruikte kleuren, de patronen zijn even zo vele inspiratiebronnen voor het eigen werk. Beschilderd krijgen zelfs duffe, saaie stoffen met lelijke kleuren een totaal andere uitstraling. Details krijgen andere accenten. De ordening die de kunstenaar aanbrengt door een andere rangschikking, herhaling van elementen is steeds onverwacht. Ook voor hemzelf, overigens. Zijn werk is in feite altijd ‘in progress’, omdat het materiaal hem uitdaagt een kunstzinnige oplossing te zoeken in de chaos van mogelijkheden.
De laatste tijd werkt hij ook met siliconen, slagroomspuit, borduurwerk. Uitstekende hulpmiddelen als je op zoek bent naar het 3D-effect.
Arjan van Arendonk woont en werkt in ’s-Hertogenbosch.

Te leen of te koop

Frame
€ 3.145,00 /
€ 29,00
Cut Tulips
€ 665,00 /
€ 9,50
New Tulips I
€ 665,00 /
€ 9,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet