open van 12 tot 17 uur

Hans Wap


Beeldend kunstenaar Hans Wap (1943) beheerst vrijwel alle technieken die in de kunstwereld gangbaar zijn. Op doek schildert hij mensen of objecten in het landschap, in kleurrijke houtsnedes en zwart-witte linoleumsnedes toont hij zijn grafische kennis en kunde. Maar ook met keramiek en pasteltekeningen kan hij zijn visie op (elementen uit) de werkelijkheid duidelijk en adequaat uiten. “Onder woorden brengen“ zou je bijna zeggen.
Een combinatie van beeld en tekst vind je in zijn recente werk. Eenvoudige figuratieve voorstellingen voorzien van een kort – in toon humoristisch – vers. Niet alleen deze combinatie is bijzonder, ook de technische uitwerking is opvallend. Het gaat bij dit werk om zeefdrukken in de kleur zwart op een blankhouten paneel. Fantasievolle voorstellingen die aanspreken.
Vogels zijn een terugkerend thema in Waps werk. ‘Ik weet niet waarom. Maar er is iets raars met vogels. Ze zijn een symbool voor vrijheid, en tegelijkertijd brengt een groot deel van hen het leven door in een kooitje. Dat is een fascinerend fenomeen. Ik zou wel eens willen werken in een gevangenis, vogels op muren schilderen. Ook daar zitten mensen in kooitjes, en lopen mensen vrij rond.’ Naast zijn beeldend werk is Wap ook actief als ontwerper, niet allen van decors voor bijvoorbeeld het Scapinoballet, maar ook voor bedrijven als de NS. Bovendien houdt hij als dichter zich beeldend bezig met taal. ‘Ik heb geen voorkeur voor een van beide uitingsvormen. Soms dient het zich aan als iets visueels en soms als iets verbaals. Het visuele en het verbale zijn een beetje met elkaar in strijd.’ Veel van de poëziebundels zijn uitgegeven met eigen illustraties.
Hans Wap woont en werkt in Rotterdam.

Te leen of te koop

Zonder titel - uit de serie Schroot
€ 600,00 /
€ 10,00
Crash - uit de serie Schroot
€ 600,00 /
€ 10,00
Traffic Jam - uit de serie Schroot
€ 600,00 /
€ 10,00
Blue Rabbit Red Hare
€ 435,00 /
€ 8,50

Te koop op deze website

zoals gebruikelijk....
prijs: € 75,00
dit is dan onze hond A.P.
prijs: € 75,00
elke vogel zingt
prijs: € 75,00
een torenvalk met hoogtevrees
prijs: € 75,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet