open van 12 tot 17 uur

Geer Huybers

Na zijn opleiding aan Vrije Academie-Psychopolis in Den Haag is Geer Huybers zelfstandig werkzaam als beeldend kunstenaar. In zijn werk vormen de zee, een meer of een waterplas de hoofdmoot van zijn inspiratie.
“De zee beleef ik vanuit mijn zeilboot “Suis” van zeer nabij. Kijken en voelen en ervaren is wat ik doe aan boord. De beelden die blijven hangen, een zekere impact hebben, schilder ik uit. De heftige beelden, de verstilde beelden, de rauwe zee, de zachte zee. Ik voel me sterk verbonden met de zee. Maar ook ervaar ik de zee aan het strand, aan en in de branding. Drie, vier maal per week ben in Kijkduin of in Hoek van Holland te vinden. De ervaring is uiteraard anders dan vanuit een bootje. De machtige branding blijft me fascineren, het spel van de voortdurende verandering van licht, kleur en beweging . Steeds probeer ik dit spel in een enkel beeld vast te leggen. Dat is natuurlijk een onmogelijke opgave, maar het pogen om er zo dicht mogelijk bij te komen blijft me bezig houden.
Naast de zee zijn het meer, de Hollandse plassen, een dankbaar onderwerp om hetzelfde spel van licht, kleur en beweging te vangen in een schildering. Ook de plompeblaren en begroeiingen in het water van de plas werden een onderwerp. Van daar naar het schilderen van de rijkdom van vorm en kleur in vijvers was een kleine stap.”
Geer Huybers woont en werkt in Den Haag.

Momenteel niet beschikbaar werk

Vijver Madestein 1
€ 1.300,00 /
€ 15,00
Boeitje gemist
€ 1.700,00 /
€ 18,00
Vijver Madestein 2
€ 1.300,00 /
€ 15,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet