open van 12 tot 17 uur

Rick Akkermanvolg je passie
‘Wat wil je later worden, als je groot bent?‘. Deze vraag krijgt menig kind al op jonge leeftijd te horen. Ook Rick Akkerman is door deze vraag lange tijd achtervolgd, terwijl hij hoopte dat het antwoord ooit zou komen. In zijn eigen woorden: “Na een onbezonnen kindertijd en wilde tienerjaren rondde ik op zeventienjarige leeftijd mijn LTS af. Ik wilde meteen aan de slag. Leren, ervaren, creëren, kennis vergaren en dat gelijk toepassen in de praktijk.” Jarenlang werkt hij o.a. als loodgieter, totdat hij in 2007 in aanraking komt met fotografie. “Mijn eerste klus was het fotograferen van vrijgevochten, blije, feestende jonge mensen tijdens verschillende events. Zoveel nuances, eindeloze mogelijkheden en een ware uiting van mijn creativiteit. De liefde voor fotografie was geboren.”
Zijn grootste drijfveer bij het maken van een foto is het vastleggen van het moment waarin de emotie zichtbaar is. Hij speelt daarbij veel met licht, met name flitslicht. Door het juist positioneren van de lichtbronnen wordt de emotie versterkt en soms compleet bepaald. Het resultaat moet een gevoel en bepaalde interesse opwekken bij de toeschouwer. “Mijn technische en artistieke achtergrond hebben me de basis gegeven voor mijn passie.” Echter, dit avontuur was geen lang leven beschoren. Met de komst van de mobiele telefoon mét ingebouwde camera werd het steeds moeilijker geld verdienen binnen deze tak van fotografie. Daarom besluit Akkerman een ander pad te gaan bewandelen en zijn horizon te verbreden. Hij legt zijn focus meer op zakelijke-, 360 graden-, locatie- en extreme sportfotografie.
Het werk in de collectie van Kunstuitleen Alkmaar is uit een serie die gemaakt is tijdens het evenement "So You Think You Can Longboard Dance" in Eindhoven. De foto's zijn gemaakt in een grote hal die compleet verlicht was. Door een speciale flitstechniek is de omgeving donker en zijn de objecten minimaal uitgelicht. De foto's zijn niet na-bewerkt en komen direct uit de camera. Het resultaat is verbluffend. De verstilde zwart-wit foto’s tonen duidelijk het concentratievermogen van de skaters, mét de beweging en snelheid die bij deze tak van sport hoort. Zo kunstzinnig kan het ‘spel’ dus zijn.
Rick Akkerman woont en werkt in Alkmaar.

Te leen of te koop

Rim Light
€ 505,00 /
€ 10,00
Shadow Light
€ 505,00 /
€ 10,00
Back Light
€ 505,00 /
€ 10,00
Dancing Light
€ 505,00 /
€ 10,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet