OPEN VAN 12 TOT 17 UURr

Federico Murgiamuziek is beeld is muziek
De Italiaanse kunstenaar Federico Murgia studeerde grafische kunsten aan de Academie van Schone Kunsten in Bologna. Zijn internationale masteropleiding voltooit hij aan het Frank Mohr Instituut in Groningen, afstudeerrichting Interactive Media and Environment. Deze multidisciplinaire kunstenaar maakt naast tekeningen ook sculpturen, multimedia- en lichtinstallaties.
De interesse voor muziek zit ingebakken in zijn kunstpraktijk en hij verbindt dit veld met nieuwe en klassieke media. Zijn oeuvre omvat sculpturen, tekeningen en media-installaties, ook al richt zijn onderzoek zich recentelijk met name op de perceptie van geluid die wordt weergegeven door fysieke verschijnselen. Hoewel zijn grafische achtergrond altijd zichtbaar is door het gebruik van lijnen, tekens en zwart-wit, brengt zijn passie voor geluidsstructuur hem ertoe om kleuren en vormen te onderzoeken, meestal in relatie tot licht en zo te ontdekken hoe deze elementen op natuurlijke wijze met elkaar verbonden zijn.
Het doel van de kunstenaar is om de fysieke ruimte te transformeren in een soort van "geluid onderdompeling", een fenomeen waarbij meer dan één zintuig betrokken is en gehoor, begrip, visie, tactiele en lichamelijke ervaringen omvat.
Murgia ziet zijn werk het liefst tussen klank en beeld in in het grijze gebied van cognitieve perceptie: vanuit die zin wil hij ervaring creëren in plaats van objecten, zelfs wanneer hij klassieke media zoals fotografie, prentkunst of tekenen gebruikt.
Federico Murgia woont en werkt in Haarlem.

Te leen of te koop

CMY/RGB Spectrum #1
€ 520,00 /
€ 9,50
Spectrum Analysis #1
€ 1.500,00 /
€ 15,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet