open van 12 tot 17 uur

Sandra KruisbrinkSandra Kruisbrink is, naar eigen zeggen, vooral tekenaar. Ook al werkt ze met penseel en tempera, snijdt ze met mesjes vormen uit foto’s of grafiek, het papier waarop ze werkt maakt haar een tekenaar. Haar landschappen vormen een wonderlijke combinatie van de wervelende grootsheid van de natuur en meditatieve stilte. De indrukwekkende panorama’s van glooiende heuvels, bosschages, meanderende rivieren en wegen lijken ongrijpbaar. Haar tekeningen zijn altijd doorwerkt en ontstaan uit een zeer arbeidsintensief proces. De gelaagdheid in haar werk ontstaat soms letterlijk door het gebruik van fijnzinnig uitgesneden boompatronen uit papier, die als collage over de tekening worden gelegd. Door deze coulisseachtige opbouw roepen haar tekeningen een dromerige werkelijkheid op. Steeds zachtere en fijnere vertakkingen suggereren een eindeloze diepte. Vaak wijken de knipsels van het papier, waardoor schaduwen ontstaan, die extra ruimte suggereren.
In haar haast topografische werk vallen losse landschappelijke elementen als lucht, land, bomen, water, zowel als verwijzingen naar menselijk ingrijpen, samen tot persoonlijke panorama's.

Sandra over Sandra:
“Ik ben een tekenaar; een maker van landschappen. Ik kijk, fotografeer en 'verzamel' landschap. Het liefst fotografeer ik vanuit de hoogte of vanaf grote afstand. Van hieruit lijkt de wereld te overzien, alsof het één grote miniatuurstad is, waarin je alles verplaatsen kan.
Vanuit die veelheid aan losse elementen kom ik al tekenend tot een beeld, dat dan wel aan de natuur of het dagelijks leven ontleende elementen bevat, maar waar een eigen logica heerst. Net zo als in een droom eigen wetten, perspectieven en ruimtelijkheden gelden. Er ontstaat uit werkelijke bronnen een onwerkelijke wereld.”
Sandra Kruisbrink woont en werkt in Amsterdam.

Te leen of te koop

Overland
€ 3.800,00 /
€ 33,50
Zonder titel
€ 550,00 /
€ 9,50

Momenteel niet beschikbaar werk

Uitzicht 2
€ 2.300,00 /
€ 21,50
Zonder titel
€ 550,00 /
€ 9,50
Kunstuitleen Online created by Trilobiet