open van 12 tot 17 uur

Tanja E. AlgraTanja E. Algra (1958) rondt haar opleiding ‘Publiciteit en grafische vormgeving’ in 1983 af aan Academie Minerva te Groningen. Daarna is zij werkzaam bij diverse uitgeverijen, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met boektypografie, tijdschriftopmaak, boekomslagen en direct mail drukwerk. Sinds 2004 is zij ook werkzaam als beeldend kunstenaar.
Haar werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, acrylverf op doek, papier of paneel en tekeningen. Af en toe zijn deze ook verwerkt in installaties, boeken of animaties. Zij houdt ervan om te experimenteren door andere materialen door de verf te mengen, waardoor er meer reliëf ontstaat. Dat geeft een doorleefd beeld. Ook tekeningen, grafiek, animaties behoren tot haar oeuvre. Sommige werken, zoals installaties en boeken, komen rechtstreeks voort uit haar schilderijen.
Met name twee thema’s spelen een rol in haar werk: landschap en innerlijke beelden. Landschap is een belangrijke inspiratiebron voor Algra: “Afhankelijk van wat ik wil verbeelden zal het figuratief zijn, maar vaak ook geabstraheerd”. “Een tweede thema is de innerlijke beelden waarbij ik uitga van dromen, ontmoetingen, emoties”. Een veelzijdig kunstenaar, dus, maar ook eigenzinnig. ”Een enkele keer maak ik werk in opdracht. Omdat ik weet hoe onvrij ik me soms voel bij een gerichte opdracht, doe ik dit alleen als ik er zin in heb.”
Tanja Algra woont en werkt in Enkhuizen.

Te leen of te koop

At The End of The Garden
€ 550,00 /
€ 9,50

Momenteel niet beschikbaar werk

Oktoberstemming
€ 800,00 /
€ 11,00
Mistige Morgen
€ 500,00 /
€ 8,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet