open van 12 tot 17 uur

Wouter StipsDe vergelijking van het werk van Wouter Stips (1944) met CoBrA is snel gemaakt. Hij werkt vanuit dezelfde geest en energie als Corneille, Karel Appel, Lucebert, Constant, Eugene Brands, Pederson e.a. Een kleurrijke, heldere en welhaast kinderlijke stijl. Een van de belangrijkste kenmerken van de CoBrA-beweging is natuurlijk het multidisciplinaire aspect ervan. Deze kunstenaars zijn bijna allen een dubbeltalent: zij schrijven proza en poëzie, tekenen, schilderen en creëren hun sculptures in hout, steen of glas.
Stips werkt spontaan en intuïtief. Er ontstaat plotseling een idee of gedachte die volledig bezit van hem neemt en vandaaruit gaat hij dan aan het werk. Wat het resultaat wordt, is voor hem ook onzeker. Foto’s, lithografieën, prints, zeefdrukken of muziek. Alles is mogelijk en bruikbaar. De ongeremdheid van een kind uit zich zo in de structuur van de vakman.
Wouter Stips is creatief op velerlei gebied. Na afronding van zijn kunstopleiding aan de Willem de Kooning Academie is hij onder meer werkzaam als grafisch ontwerper, regisseur, acteur, animator, tekstschrijver, beeldhouwer, cartoonist en televisieproducent. Daarnaast schrijft hij voor toneel. diverse komedies en andere toneelstukken Sinds 1995 neemt hij de schilderskwast weer serieus ter hand en weet in korte tijd een zeer eigen stijl te ontwikkelen. In zijn werk neemt Stips je mee in zijn associatief fantasierijke domein van wonderlijke mens-dieren, cupido’s, paarden, vissen, appels, vogels en andere bizarre voorstellingen. De manier waarop Stips de relaties tussen mensen en dieren weergeeft is vaak ironisch, en vaak voorzien van een grote dosis humor. Zijn werk is verhalend, theatraal, naïef. Het stemt in eerste instantie vrolijk, bij nader inzien tot nadenken.

Te leen of te koop

En dan aten we vis
€ 415,00 /
€ 8,00
Happy times
€ 415,00 /
€ 8,00
Kunstuitleen Online created by Trilobiet